Vicepremierul Gheorghe Bălan a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari. Cu cine s-a întâlnit

La 02 mai 2017, Vicepremierul Gheorghe Bălan a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii administraţiei publice locale.

Principalele subiecte de discuţie au vizat accesul locuitorilor la terenurile agricole, dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea iniţiativelor de afaceri din mediul rural, asigurarea dreptului copiilor de a face studii în instituții de învățământ moderne, dar și accesul la servicii publice calitative.

În context, reprezentanţii autorităţilor locale au solicitat suportul Guvernului pentru a face față dificultăților generate de nereglementarea conflictului şi de acţiunile unilaterale ale a.n. structuri din stânga Nistrului.

În acest sens, Vicepremierul a precizat că toate problemele cu care se confruntă populaţia din regiune, inclusiv, în localităţile din Zona de Securitate se află în vizorul Biroului politici de reintegrare şi figurează în mod constant pe agenda platformelor existente de dialog, fiind identificate soluţii viabile menite să înlăture impedimentele artificial create, să îmbunătăţească situaţia în sferele de referinţă şi să asigure protecţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

La finalul vizitei, Gheorghe Bălan le-a mulţumit reprezentanţilor din teritoriu pentru receptivitate, menţionând că astfel de vizite sunt binevenite pentru consolidarea dialogului dintre autorităţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu