Vicepremierul Gheorghe Bălan a discutat cu Ambasadorul Ungariei unele aspecte ce ţin de problematica transnistreană

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan l-a primit astăzi, 3 mai, pe Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Matyas Szilagyi.

Ambasadorul a fost informat despre ultimele evoluţii în procesul de reglementare, precum şi referitor la derularea dialogului Chişinău-Tiraspol.

În acest sens, vicepremierul a subliniat că autorităţile de la Chișinău sunt deschise pentru colaborare cu toți actorii implicaţi în procesul de negocieri, menţinând funcţionale platformele de dialog existente, continuând promovarea măsurilor pozitive şi a proiectelor de dezvoltare social-economică în localităţile din stânga Nistrului.

Referindu-se la instituirea controlului în comun la punctul de trecere "Cuciurgan-Pervomaisc", Gheorghe Bălan a specificat că proiectul are menirea de a simplifica procedurile de vămuire a mărfurilor, combate unele aspecte negative prezente la frontieră, a facilita libera circulaţie a persoanelor şi activitatea agenţilor economici din regiunea transnistreană.

La rândul său, Ambasadorul Matyas Szilagyi a reconfirmat sprijinul Ungariei de a aprofunda cooperarea cu autorităţile Republicii Moldova pe mai multe aspecte, inclusiv în cele legate de reglementarea transnistreană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu