Vicepremierul australian demisionează pe fondul unor acuzaţii privind o aventură cu fosta lui secretară

Vicepremierul australian Barnaby Joyce a anunţat, vineri, că demisionează din funcţie şi renunţă la poziţia de lider al Partidului Naţional, pe fondul unor acuzaţii privind o aventură extraconjugală cu fosta lui secretară, relatează site-ul BBC News, potrivit Mediafax.ro.

Joyce a precizat că îşi va depune demisia în cursul zilei de luni. Partidul Naţional este partener în cadrul coaliţiei de centru-dreapta a premierului Malcolm Turnbull.

Barnaby Joyce, în vârstă de 50 de ani, nu va renunţa însă la funcţia din Parlament, invocând necesitatea de a garanta siguranţa majorităţii parlamentare.

"Decizia mea va întrerupe un anumit circuit. Această cacofonie a situaţiei trebuie lăsată la o parte. Voi continua să lupt pentru oamenii de rând, pentru oamenii din oraşele periferice şi mici. Mi-a folosit experienţa din aceste oraşe şi scopul meu în viaţă va fi întotdeauna să încerc să le fac viaţa mai bună acestor oameni", a spus liderul Partidului Naţional.

Joyce a precizat că acuzaţiile de hărţuire sexuală depuse împotriva lui la poliţie sunt false şi că va colabora pentru această investigaţie. Totodată, politicianul a condamnat intruziunea presei în viaţa lui personală şi a partenerei sale, Vikki Campion.

Barnaby Joyce, un catolic practicant, a fost căsătorit timp de 24 de ani şi a susţinut mai multe campanii privind "valorile familiei".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu