Viceministrul Finanţelor, Maria Cărăuş şi trei oameni de afaceri, reţinuţi

Embed:

Viceministrul Finanţelor, Maria Cărăuş şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru 72 de ore, după ce CNA şi procurorii au descins în această dimineaţă la domiciliiile suspecţilor, apoi la locurile lor de muncă.

Aceştia sunt suspectaţi de dare şi luare de mită. Mai exact, Cărăuş că ar fi pretins bani pentru transferarea a 15 milioane de lei pentru reparaţia unui bloc a Spitalului Clinic Republican.

Şi ar fi cerut ca anumită întreprindere să câştige licitaţiile pentru efectuarea acestor lucrări.

Funcţionara se declară nevinovată.

"Cum comentaţi acuzaţiile ofiţerilor CNA şi a procurorilor anticorupţie?

- Ei îşi fac lucrul, iar eu nu sunt vinovată. Nu-mi recunosc vina.

- Nu aţi luat mită?

- Doamne fereşte. Nici nu sunt responsabilă, nu am luat şi nu am dat.

- Atunci de ce aţi fost reţinută?

- Întrebările la dumnealor.

- Ce au găsit în cadrul percheziţiilor de acasă, din birou.

-Nimic, nimic, nici bani, nici lucruri", a spus viceministrul Finanţelor, Maria Carauș.

În iulie, Guvernul a alocat 15. 000. 000 lei din fondul de rezervă pentru reparaţia bazei tehnico-materiale a Spitalului

Clinic Republican. Iar potrivit CNA, viceministrul Finanţelor ar fi încercat o lună mai târziu să convingă şefii instituţiei că transferul acestor bani depinde exclusiv de decizia ei şi trebuie să primească o recompensă în schimb.

Totodată, Maria Cărăuş ar mai fi promis că poate favoriza alocarea suplimentară a unei sume similare pentru reparaţia spitalului. Mai mult, aceasta i-ar fi cerut reprezentantului instituţiei medicale să favorizeze anumiţi agenţi economici la licitaţia publică planificată pentru data de 11 octombrie.

În schimb, Cărăuş i-ar fi promis acestuia o recompensă de cinci la sută din suma alocată, iar cinci procente i-ar fi revenit ei.

Centrul Naţional Anticorupţie a fost sesizat de angajatul spitalului. Cei patru suspecţi riscă o amendă de aproape jumătate de milion de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 15 ani.

Maria Cărăuş a fost numită în decembrie 2010 viceministru al Finanţelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu