Viceministrul Economiei, REȚINUT de ofiterii CNA şi procurorii anticorupție. De ce este acuzat

Embed:

Viceministrul Economiei Valeriu Triboi a fost reţinut ieri de procurorii și ofițerii CNA într-un caz de corupţie. Demnitarul se va afla în izolator timp de 72 de ore.

Operaţiunea a avut loc în urma unor descinderi la sediul Ministerului Economiei din clădirea Guvernului. Ofiţerii au efectuat percheziţii în mai multe birouri, dar şi la alte adrese. Valeriu Triboi a refuzat să discute cu presa.

În urma percheziţiilor, angajaţii CNA au ieşit din sediul Guvernului cu mai multe pachete sigilate. Ei au refuzat să ofere detalii despre conţinutul acestora.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a precizat că procurorii anticuropţie, împreună cu ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie, au făcut verificări şi la domiciliul viceministrului Economie.

Procurorii anticorupție au inițiat un proces penal pe numele angajaților SPPS care au încercat să restricționeze accesul procurorilor și ofițerilor CNA în sediul Guvernului, respectiv al Ministerului Economiei, în ziua de 31 martie, în timpul unor operațiuni.

În zilele următoare, acețtia vor fi audiați de procurori. Încercarea ofițerilor SPPS de a împiedica accesul ofițerilor anticorupție în clădire ar fi putut duce la împiedicarea operațiunii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu