Viceministrul Economiei, REȚINUT de ofiterii CNA şi procurorii anticorupție. De ce este acuzat (VIDEO)

Embed:

(UPDATE 11:45) Doua persoane au fost retinute in dosarul in care este vizat viceministrul Economiei. Este vorba despre unul dintre consilierii demnitarului si directorul Intreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. Actiunile procurorilor si ale ofiterilor CNA continua.

(UPDATE 22:00): Valeriu Triboi este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzând de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei,  un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.  În continuarea intenţiilor sale, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţii unor factori de decizie ai întreprinderii să repare imobilul, dat în locaţiune, din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate 4 000 000 de lei. 

(UPDATE 19:52)Viceministrul Economiei Valeriu Triboi a fost reţinut pentru 72 de ore de procurorii și ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie. Operaţiunea a avut loc în urma unor descinderi în sediul Guvernului. Ofiţerii au efectuat percheziţii în mai multe birouri din clădirea executivului. Valeriu Triboi a refuzat să discute cu presa.

Potrivit reprezentanţilor CNA, este vorba despre un caz de corupție. Purtătorul de cuvânt al instituţiei a precizat că procurorii anticuropţie împreună cu ofiţerii CNA vor face verificări şi la domiciliul viceministrului Economie. Aceştea au ieşit din sediul Guvernului cu mai multe pachete sigilate. Ei au refuzat să spună detalii despre conţinutul  pachetelor. 

(UPDATE 19:00)Viceministrul Economiei, Valeriu Triboi a fost reținut de ofiterii CNA si procurorii anticorupție. 
Purtătorul de cuvânt al CNA a menţionat că, acum percheziţiile continuă în altă locaţie şi că vor reveni cu detalii după finalizarea tuturor acţiunilor de urmărire penală.

(UPDATE 17:49) Procurorii anticoruptie și ofițerii CNA efectuează perchezitii la Ministerul Economiei, în mai multe birouri, dar și la alte adrese. Operațiunea vizează un caz de corupție.

"Operatiunea este în desfășurare, revenim ulterior cu detalii. Adresez rugămintea de a nu se opera cu speculatii și informații neconfirmate oficial, acestea ar putea afecta actiunea aflata în desfășurare", a declarat pentru PUBLIKA.MD, Angela Starinchi, purtător de cuvânt al CNA.

(UPDATE 17:07): Discuții între ofițerii anticoruptie și reprezentanții SPPS care păzesc clădirea Guvernului. Aceștia ar fi încercat inițial sa împiedice accesul lor în clădire, scrie deschide.md

Percheziţii în clădirea Guvernului.

Procurorii și ofițerii CNA au descins în sediul Guvernului, unde efectuează percheziţii în mai multe birouri.

Sursele au precizat pentru deschide.md că ar fi vorba de un caz de corupție, care vizează Ministerul Economiei şi un demnitar de rang înalt.

 


 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu