Viceministrul Culturii îl acuză pe ex-ministru de ilegalităţi

Embed:

Chişinăul riscă să rămână fără casa-muzeu "Alexandr Puşkin", ai cărei angajaţi reclamă pericolul de dărâmare din cauza construcţiei unui bloc. În replică, firma constructoare spune că are toate avizele necesare, chiar de la Ministerul Culturii. Actuala conducere a ministerului nu îşi asumă, însă, aprobările foştilor şefi şi cere verificarea situaţiei.

Motivul discordiei este blocul care este construit în preajmă. Angajaţii muzeului spun că din cauza clădirii, pereţii şi fundamentul muzeului sunt numai fisuri.

Viceministrul Culturii susţine că fosta conducere a instituţiei a admis o ilegalitate când a eliberat actele pentru construcţia blocului. Mai mult, fostul ministru ar fi semnat documentul când nu mai deţinea această funcţie. "În 2008, când s-au făcut aprobările, s-au făcut şi abuzuri, inclusiv la ministerul culturii. Aprobarea care este pe proiect când domnul Cozma nu mai era ministru", a precizat Gheorghe Postică.

Fostul ministru al Culturii, Artur Cozma, nu a fost de găsit pentru a oferi explicaţii. Casa-muzeu Puşkin are aproape 200 de ani. Există numai două case-muzeu ale poetului: una la Chişinău şi una la Sankt Petersburg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu