Viceguvernatorul BCE despre împrumutul pentru noile ambulanţe: Acest proiect are un content social sporit și satisface standardele europene

Embed:

În cadrul unei conferinţe Rosa María Sánchez-Yebra Alonso a vorbit despre împrumutul pentru noile ambulanţe. Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei a spus că acest proiect are un content social sporit și satisface standardele europene. Totodată, acest proiect va diminua presiunea pe spitale și impactul va fi mare.

"Sunt foarte bucuroasă că mă aflu în Chișinău pentru a semna acest acord de împurumut cu Republica Moldova, pentru a oferi ambulanţe noi sectorului de sănătate.

Acest proiect are un content social sporit și satisface standardele europene. Acesta nu este primul împrumut. Avem o relație financiară cu Moldova de mai înainte. Banca a susținut și alte proiecte în Moldova, în educație şi în sistemult judiciar.

Acesta este cel de-al treilea proiect pentru sistemul sănătății. Noi suntem gata să oferim și alte asistenţe în Republica Moldova. Am avut o discuție lungă și fructuoasă cu prim-ministrul, în cadrul căreia am discutat programele și reformele preconizate de Guvern, precum și prioritățile altor ministere.

Totodată, ne-am întâlnit cu mai mulți miniștri. Astăzi ne vom întâlni cu alții și vom stabili proiectele fiecărui minister în parte. Astfel încât banca să poată susține Republica Moldova în cadrul unor noi proiecte. De asemenea, am fost bucuroasă să aud că ratificarea va fi rapidă.

După cum am înțeles, necesitățile sunt imense și e important ca aceste ambulanțe să ajungă cât mai repede posibil. Aceasta va diminua presiunea pe spitale și impactul va fi mare. Pentru bancă acesta este un exemplu al proiectelor în care dorim să ne împicăm ca bancă socială.

Vreau să mulţumesc echipa băncii, băncile din Moldova şi ministrul Sănătății pentru acordul de împrumut în timp recod", a spus Viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu