Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Ion Sturzu, a fost eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu

Embed:

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Ion Sturzu, a fost eliberat din penitenciarul nr.13, din Capitală. Judecătorii Curţii de Apel Chişinău i-au schimbat măsura preventivă, ieri, în arest la domiciliu. Asta după ce avocații acestuia au contestat decizia primei instanțe solicitând o măsură mai blândă pentru clientul lor.

Sturzu este învinuit de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, în dosarul privind frauda bancară. Acesta pledează nevinovat. În dosarul în care figurează Ion Sturzu este vizat şi fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu, care are mandat de arest în Penitenciarul 13.

Tot în acest dosar mai figurează și fostul viceguvernator, Emma Tăbîrţă care l-a fel se află în arest la domiciliu, în urma deciziei magistraților curții de Apel Chișinău luată săptămâna aceasta. Iar șeful Direcției supraveghere specială, Ion Ropot din cadrul BNM se află în continuare în Penitenciarul 13.

Totodată, viceguvernatorul BNM, Aureliu Cincilei, este cercetat în liberate, însă are interdicţia de a părăsi ţara. Toţi sunt învinuiţi de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, într-un dosar privind frauda bancară.  Paguba adusă în bugetul de stat s-ar ridica la peste două miliarde de lei. Procurorii spun că în acest dosar figurează peste 40 de persoane care au statut de suspecţi sau învinuiţi. 

loading...

Lasă un comentariu