Viaţa elevilor din satul Maramonovca, raionul Drochia, în pericol. Ce spun autorităţile locale

Embed:

Elevii din satul Maramonovca, raionul Drochia, îşi pun zilnic viaţa în pericol. În preajma şcolii se află mai multe construcţii nefinalizate, unde copiii obişnuiesc să se joace. Autorităţile locale promit să îngrădească locurile periculoase până la sfârşitul lunii septembrie.

Acum 20 de ani, în apropierea şcolii a început construcţia unei grădiniţe. Lucrările nu au fost duse până la capăt, iar oamenii au început să fure materiale de construcţie.

"Aici se joacă mulţi copii. Chiar ieri seara au fost pe aici, săreau de pe acoperiş", a spus un localnic.

"Aici trebuia să fie o grădiniţă. De când s-a ruinat, au căzut foarte mulţi copii", a menţionat o persoană.

"Este un subiect complicat. L-am abordat de nenumărate ori la şedinţele cu părinţii şi la cele cu profesorii, dar nimeni nu face nimic", a declarat profesoara Onia Ludmila.

"Este foarte periculos. Din clădire au furat cei care aveau nevoie de materiale de construcţie. Şcoala nu poartă nicio vină în această situaţie", a precizat directorul gimnaziului din Maramonovca, Ilona Romanovici.

Primarul satului Maramonovca, Eugenia Cazacu, promite că imobilul nefinalizat ar urma să fie demolat. "Problema va fi rezolvată în luna septembrie.Singura soluţie e să vindem la licitaţie unui lider care a promis că va lua materialele de acolo", a explicat edilul din localitate.

La şcoala din satul Maramonovca îşi fac studiile peste 200 de elevi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu