Viaţa ei a devenit un calvar! Drama unei tinere care a fost bătută de propriul tată, furată şi vândută

Embed:

Bătute de proprii părinţi sau obligate să cerşească peste hotare. Sunt noi cazuri de violenţă în familie incluse în statisticile alarmante. Anul trecut, în ţara noastră au fost înregistrate peste 9.000 de cazuri de violenţă aspura femeilor, cu 2.000 mai multe faţă de 2014. 

O tânără de 21 de ani de aproape jumătate de an se află într-un centru de plasament. De mică, a fost bătută crunt de propriul său tată. La 16 ani, acesta a încercat, de câteva ori, să o violeze. Dar mama sa a salvat-o.

"Am terminat clasa a IX. Am avut ocazia să plec să lucrez ca chelner în oraş ca să scap de toate problemele de acasă. Atunci am fost furată şi vândută peste hotare", a mărturisit victima.

De atunci, viaţa ei a devenit un calvar. Fata a fost vândută şi obligată să cerşească în Rusia. Uneori se prefăcea că e oarbă, alteori stătea în scaunul cu rotile, cu un copil în braţe. Chinurile şi umilinţele au durat aproape trei ani. Apoi, a fost gasită de rude.

"Am fost dată în căutare, m-au găsit rudele, am venit acasă, iarăşi de două ori am fost luată de către ei, am reuşit să scap, apoi iarăşi m-au scăpat. Apoi, poliţia din Moldova m-a găsit şi m-a adus la acest centru", a adăugat tânăra.

La Centrul de Plasament, tânăra se simte bine, a obţinut şi un loc de muncă: de croitoreasă. Dar nu a încetat să sufere, deoarece mama sa trece prin acelaşi calvar şi vrea să o ajute cu orice preţ.

În Moldova sunt mai multe centre, care le oferă asistenţă victimelor violenţei.

"Ne străduim ca ei să beneficieze absolut de tot ce este necesar, cel puţin cât se află la noi în centru au absolut totul: susţinere medicală, produse, haine", a precizat directorul Centrului de Reabilitare a Victimelor Traficului şi Violenţelor, Natalia Clapaciuc.

În ţara noastră, legea nu le permite însă poliţiştilor să documenteze cazul unei femei bătute, în lipsa unei plângeri a victimei.

"De exemplu este vorba de poliţistul de sector, el acum este în principiu limitat, la apariţia lui el nu poate să întreprindă toate măsurile care ar fi trebuit să le întreprindă, deoarece este vorba de proprietate privată", a declarat avocatul Mihail Cotorobai.

De foarte multe ori, femeile se transformă din victime, în vinovate. Potrivit datelor oferite de Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” , în prezent, în detenţie se află peste 100 de femei, care l-au omorât pe agresor.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu