VIAŢA BATE FILMUL! Ce s-a întâmplat cu un băiat din SUA care a refuzat vaccinul împotriva varicelei din motive religioase

Embed:

Un tânăr din SUA care a refuzat, din motive religioase, să se vaccineze împotriva varicelei, s-a molipsit de această boală. GEROM KAN-KEL, elev la o şcoală catolică din KEN-TAKI, a dat în judecată instituţia de învăţământ, pe motiv că i-a interzis să frecventeze orele deoarece nu s-a imunizat. Chiar şi după ce s-a îmbolnăvit, băiatul consideră că administraţia şcolii a greşit aplicându-i interdicţia.

"Este oarecum ridicol, căci au emis interdicţia pentru 21 de zile şi apoi au trebuit să extindă termenul, pentru că autorităţile au decretat epidemie de varicelă. La sfârşitul perioadei de interdicţie, eu m-am îmbolnăvit de varicelă, ceea ce ar fi trebuit să ducă la prelungirea termenului, dar din motive necunoscute, ei nu au făcut-o", a spus Jerome Kunkel
elevul care a refuzat să se vaccineze.

Avocatul familiei a declarat pentru o televiziune americană că acest caz nu i se pare ieşit din comun şi că varicela este răspândită printre copii.

"Este destul de nostim că au făcut din ţânţar armăsar. Jerome s-a îmbolnăvit de varicelă la fel cum m-am îmbolnăvit şi eu în copilărie. Avea mâncărimi, dar a revenit la şcoală", a zis Christopher Wiest, avocatul familiei.

O epidemie de varicelă care a izbucnit în luna martie în statul american, a determinat conducerea instituției de învăţământ să le interzică elevilor nevaccinați accesul la ore. Kunkel a contestat în instanță decizia școlii, dar nu a obţinut câştig de cauză. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, refuzul vaccinării este una dintre cele zece amenințări globale pentru omenire. În Republica Moldova, copiii nevaccinaţi nu pot frecventa şcoala.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu