Vezi topul celor mai bogaţi bărbaţi din lume

Embed:

Magnatul mexican Carlos Slim este cel mai bogat om din lume pentru al doilea an consecutiv. Pe locul al doilea este fondatorul Microsoft, Bill Gates, urmat de Warren Buffet. Revista Forbes a publicat clasamentul anual al celor mai bogaţi oameni din lume. Niciun cetăţean moldovean nu se regăseşte în clasament.

Mexicanul Carlos Slim are o avere estimată la 74 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, stilul său de viaţă este unul foarte simplu, miliardarul locuind în aceeaşi casă de aproximativ 40 de ani şi având un Mercedes Benz vechi. Slim este implicat în activităţi de combatere a sărăciei şi a analfabetismului din America Latină.

Anul acesta, în clasamentul Forbes se regăsesc 1210 miliardari din întreaga lume, cu 199 mai mulţi decât anul trecut. Dustin Moskovitz, co-fondatorul reţelei de socializare Facebook, este cel mai tânăr miliardar din lume. Acesta are 26 de ani şi o avere de 2,7 miliarde de dolari.

Cel mai bătrân miliardar din lume este elveţianul Walter Haefner, care are 100 de ani şi o avere de 4 miliarde de dolari.

În topul celor mai bogaţi oameni ai planetei au intrat şi doi cetăţeni români. Este vorba de Dinu Patriciu, care a coborât 103 poziţii faţă de anul trecut şi ocupă locul 540, şi Frank Timiş, care se află pe poziţia 1.057, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu