Vezi rezultatele primelor 4 meciuri din optimile Ligii Europei

Embed:

Formaţiile iberice au obţinut trei victorii în primele 4 partide din manşa-tur a optimilor de finală în Liga Europei. Sporting Braga a învins pe Liverpool cu 1-0, FC Porto - la Moscova, pe ŢSKA, cu acelaşi scor, iar Villarreal s-a împus în Germania cu 3-2 în faţa lui Bayer Leverkusen.

Formaţia portugheză Sporting Braga a furnizat semisurpriza zilei învingând în prima manşă a optimilor Ligii Europei, pe teren propriu, puternica formaţie engleză FC Liverpool, scor 1-0. Englezii veneau după o superbă victorie cu 3-1 în faţa lui Manchester United în campionatul intern, dar au înclinat steagul în nordul Portugaliei. Singurul gol al partidei a fost reuşit în minutul 17 de atacantul Alan, care a transformat un penalty scos de Marcio Mossoro.

Un alt club portughez, FC Porto s-a impus la Moscova în faţa lui ŢSKA cu acelaşi scor. La o combinaţie iniţiată de românul Cristian Săpunaru, transferat acum 2 ani de la Rapid Bucureşti, golul victoriei portugheze a fost înscris de columbianul Freddy Guarin, în minutul 70. Este pentru a treia oară când cele două echipe se întâlnesc în cupele europene intercluburi şi de fiecare dată, Porto a câştigat la Moscova şi a remizat acasă.

Meciul cel mai spectaculos s-a jucat la Leverkusen, unde Bayer a fost învinsă de spaniolii de la Villarreal cu 2-3. Cehul Kadlec a marcat pentru gazde în minutul 33, dar încă înainte de pauză, oaspeţii au egalat prin Giuseppe Rossi. La mijlocul reprizei secunde, oaspeţii au preluat conducerea prin golul brazilianului Nilmar, dar nu au condus decât două minute. Golul de 2-2 al gazdelor a fost opera lui Gonzalo Castro. Când meciul se îndrepta spre o remiză şi arbitrul se pregătea să fluiere finalul, acelaşi Nilmar a marcat pentru victoria oaspeţilor cu 3-2. Bayer va trebui să bată la o diferenţă de 2 goluri pentru a se califica.

Într-un alt meci, PSV Eindhoven a remizat fără goluri cu Glasgow Rangers.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu