Vezi istoria trofeelor Cupei Moldovei la Fotbal

Embed:

Cupa Moldovei are o istorie deosebită. În cele 18 ediţii disputate până acum, câştigătorii au primit cupe diferite, pentru că trofeul nu era unul transmisibil. În anul 1996, Federaţia Moldovenească de Fotal a hotărît ca trofeul Cupei să fie unic, transmis de la ediţie la ediţie. Anume atunci au apărut şi primele conflicte legate de acestă competiţie.

La finalul primelor ediţii ale Cupei Moldovei, învingătorii primeau cupe identice, dar de fiecare dată, altele. În 1996 FMF a decis să dea trofeului statutul de Cupă transmisibilă. Peste un an a venit şi primul scandal în fotbalul moldovenesc legat de acest trofeu. Patronul clubului "Constructorul" regretatul Valeriu Rotari a refuzat să întoarcă trofeul câştigat.

În ultimii ani FMF este în căutarea unui design mai original pentru cupă. Cei de la federaţie spun că astfel trofeul devine mai preţios pentru cei care îl câştigă. Declaraţia a venit ca răspuns la întrebarea cât costă confecţionarea unui astfel de trofeu.

Începînd cu acest an ambele finaliste vor primi medalii identice, de culoare aurie, fapt inedit pentru această competiţie.

loading...

Lasă un comentariu