Vezi cum arată Vlad Filat, după ce a ieşit din închisoare (FOTO)

Vlad Filat, în faţa presei. Vă prezentăm imagini de la faţa locului. 

După ce ieri, Vlad Filat a fost eliberat din închisoare, astăzi fostul premier organizează o conferinţă de presă la ora 15:00. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiţionat înainte de termen, din Penitenciarul 13. Filat mai avea de ispăşit 2 ani, 11 luni şi 3 zile de închisoare. Informaţia a fost confirmată de unul dintre avocaţii acestuia, dar şi de către purtătorul de cuvânt al instituţiei penitenciare, Oleg Pantea.

Potrivit apărătorului lui Filat, Ion Vîzdoagă, acesta a fost eliberat după ce a executat două treimi din pedeapsa acordată pentru corupere pasivă și trafic de influență. Decizia luată ieri de judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile în instanţa superioară.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Vlad Filat a fost eliberat din închisoare

Cererea privind eliberarea condiţionată înainte de termen din închisoare a fost expediată la Judecătoria Chişinău de către directorul interimar al penitenciarului nr. 13, Andrei Saracuţa, în data de 12 noiembrie. Solicitarea a fost înregistrată a doua zi. Potrivit administraţiei penitenciarului, Filat şi-a ispăşit două treimi din pedeapsă şi a realizat programul individual cu privire la planificarea executării pedepsei penale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu