Vezi cu ce maşină va circula prin Chişinău vicepreşedintele SUA

Embed:

În timpul vizitei sale la Chişinău, vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden va circula cu automobilul propriu, adus din SUA, anunţă Serviciul Pază de Stat. Maşina va fi, probabil, un Cadilac blindat, similar celui pe care îl foloseşte şeful Casei Albe, Barack Obama.

Cele două companii care furnizează maşinile blindate pentru casa Albă sunt General Motors şi Ford. Stratul de blindaj al maşinilor demnitarilor americani are 20 de centimetri grosime, cu pneuri speciale şi geamuri antiglonţ. Automobilele au un habitaclu conceput împotriva atacurilor cu substanţe chimice. Maşinile sunt ermetizate şi dotate cu sistem anti-incediu, camere de luat vederi şi surse de gaze lacrimogene. O singură uşă cântăreşte aproximativ cât uşa cabinei unui avion Boeing 757. În total, din cauza blindajului, o astfel de maşină cântăreşte peste 4,5 tone.

Ultimul automobil blindat primit de preşedintele Barack Obama este un Cadillac 1, şi este numit de reprezentanţii Serviciilor Secrete "bestia". Graţie unui sistem special, maşina continuă să ruleze chiar dacă pneurile au fost distruse. Cadillacul prezidenţial american măsoară 5,5 metri lungime şi este propulsat de un motor diesel de 6,5 litri. Tancul poate atinge viteza de o sută de kilometri în doar 15 secunde. În cazul în care preşedintele ar fi rănit, maşina dispune de o rezervă de sânge ce corespunde grupei sale sanguine. În interiorul Cadillacului încap 4 persoane. Maşina este echipată cu un calculator performant, are wi-fi, un telefon prin satelit şi o linie directă cu Pentagonul. Preţul unei maşini depăşeşte 300 de mii de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu