Vezi cine sunt rudele lui Osama bin Laden FOTO

Timp de zece ani de zile, numele "bin Laden" a fost cel mai detestat nume din lume. Acum, când "oaia neagră" a familiei este la 20.000 de leghe sub apa Mării Arabiei, a venit momentul ca bogatul clan bin Laden să scoată din nou capul în lumea afacerilor din Occident, scrie Click.ro.

Clanul saudit este unul dintre cele mai bogate din Orientul Mijlociu. În anii în care nu puteai menţiona în Occident că ai un partener de afaceri al cărui cărui nume de familie era "bin Laden", afacerile familei s-au concentrat pe alte pieţe: Arabia Saudită şi Elveţia, informează Daily Mail.

Portul saudit Jeddah este cartierul general al prosperului conglomerat Saudi BinLadin Group (SBG), iar Elveţia este ţara unde au stat retraşi mulţi dintre membrii familiei în anii de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Tatăl lui Osama bin Laden: un miliardar care s-a căsătorit de 22 de ori


Tatăl lui Osama bin Laden este Sheikh Mohammed Bin Laden, un imigrant yemenit care şi-a trăit mare parte din viaţă în Arabia Saudită. Acesta a reuşit să ridice un adevărat imperiu financiar profitând de relaţiile bune pe care le avea cu familia regală saudită. Mohammed s-a căsătorit de 22 de ori şi a avut circa 50 de copii. A murit într-un accident de avion în 1967, iar fratele lui Osama, Salem, a preluat afacerile familiei.

Foto: Daily Mail - O parte din familia clanului bin Laden în 1971. Osama avea 14 ani

Un frate de-al lui Osama, partener de afaceri cu  George W. Bush

Despre Salem se ştie că a fost un apropiat al regelui saudit Fahd şi că a avut legături de afaceri cu fostul preşedinte american, George W. Bush, printr-un asociat comun, James Bath. Acest lucru s-a descoperit după ce administraţia americană le-a înlesnit membrilor familiei bin Laden părăsirea teritoriului american în urma atacurilor de pe 11 septembrie 2001.

Salem a murit tot într-un accident de avion, în Texas, în 1988. A fost înlocuit la conducerea grupului de către fratele său, Bakr, care ţine şi astăzi frâiele.

O nepoată, model şi cântăreaţă

Despre grupul saudit, a cărei valoare este estimată la miliarde bune de dolari, s-a scris că are acţiuni la Microsoft şi Boeing, prin intermediul companiei Saudi Investment Company, filiera elveţiană a SBG, condusă de unul dintre fraţii vitregi ai lui Osama, Yeslam Bin Laden.

Yeslam locuieşte de mulţi ani la Geneva şi a dobândit cetăţenie elveţiană. Una dintre fiicele sale, Wafah Dufour, a pozat aproape goală într-o revistă pentru bărbaţi. Acesta s-a născut în California. Mama este o elveţiancă. Wafah studia dreptul la Universitatea Columbia, când unchiul său a decis să atace mai multe obiective de pe teritorul american, în 2001. Au trecut de atunci 10 ani şi Wafah a pozat în lenjerie în GQ magazine şi a încercat să devină cântăreaţă.

Foto: Daily Mail

Unul dintre fii lui Osama bin Laden, care a crescut alături de tatăl său în taberele al Qaeda din Afganistan şi Sudan, Omar, a renunţat la radicalism şi s-a căsătorit cu Zaina, un designer de interioare britanic, însă, nu a putut convinge autorităţile din Marea Britanie să-i acorde viză. Cuplul trăieşte acum în Arabia Saudită şi Qatar.

Care dintre fii va ocupa locul lăsat liber de Osama în structura al Qaeda

Alţi fii ai liderului terorist au urmat calea tatălui. Unul dintre ei, Khalid bin Laden, a fost ucis alături de Osama în urma raidului trupelor SEAL asupra ascunzătorii din Pakistan. Iniţial, autorităţile americane au declarat că fiul ucis era Hamza, în vârstă de 18-19 ani.

Despre ceilalţi copii ai lui bin Laden implicaţi în activităţi teroriste se ştiu puţine lucruri. Presa speculează că locul lăsat liber de Osama va fi luat de fiul său Hamza, care are în prezent circa 19 ani, şi care a fost implicat în uciderea liderului pakistanez Benazir Bhutto.

 

Foto: Daily Mail


 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu