VEZI ce serial i-a impresionat cel mai mult pe moldoveni de au lăsat sapa pe deal

Embed:

Acum 20 de ani moldovenii au prins gustul telenovelelor. Serialul mexican "Şi bogaţii plâng", difuzat în 1991 de televiziunea publică din Uniunea Sovietică, a făcut senzaţie în rândul telespectatorilor. Moldovenii au urmărit cu sufletul la gură peripeţiile persoanajelor îndrăgite de-a lungul celor 248 de episoade.

Premiera telenovelei a avut loc în seara de 18 noiembrie 1991. Serialul prezintă povestea menajerei Mariana Villareal, care, rămasă orfană, nici nu bănuia că este moştenitoarea unei imense averi. Protagonista serialului este actriţa Veronica Castro.

În tot spaţiul ex-sovietic, dar şi în Brazilia, Turcia sau China, telenovela a avut un succes răsunător şi a produs o adevărată revoluţie în domeniul producţiei de telenovele.

"Telenovela a sucit, pur şi simplu, minţile oamenilor. În fiecare zi, când era difuzat serialul, orice activitate agrigolă de la ţară era blocată, se închideau magazinele, iar oamenii, timp de 25 de minute încremeneau în faţa televizoarelor".

"Toţi de la prăşit fugeau acasă şi priveau filmul. Lepădau sapa şi veneau în sat", îşi amintesc unii moldoveni.

"Închideau şi magazinele şi se uitau la film. Fugeau de la lucru şi priveau kiono chiar şi aici la magazin tot aşa făceau. Interesant era filmul acesta. Îmi pare că o să ajungem şi noi ca acela din 'Şi bogaţii plâng'. Tot numa la bogaţi, da la săraci nimic", a spus o altă persoană.

"Ţin minte eram la păpuşoi, am lăsat prăşitul pe deal şi am venit acasă să vedem filmul. Îmi aduc aminte numele eroilor din film - Mariana principală a fost şi bărbatul am uitat cum îl chema - don nu ştiu cum...", a povestit o femeie.

Telenovela, cu denumirea originală "Los ricos tambien lloran", a fost produsă în 1979, în Mexic, şi are 248 de episoade, câte 25 de minute fiecare. Primul serial latinoamerican prezentat la televiziunea sovietică a fost "Sclava Isaura".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu