VEZI ce reprezintă adversarul Iskrei, FC Varazdin

Embed:

Iskra-Stal Rîbniţa va reprezenta Moldova în Cupele Europene pentru al treilea an consecutiv. În acest an, adversara "oţelarilor" în turul doi preliminar al Ligii Europei este formaţia croată FC Varazdin.

Adversarul Iskrei din turul doi preliminar al Ligii Europei, Nogomietni Klub Varazdin din Croaţia, a fost fondat în anul 1931 cu denumirea Slavija. Peste 10 ani, clubul s-a redenumit Tekstilac, păstrând denumirea până 1958, când a devenit Varteks. Din 2010 poartă actuala denumire.

NK Varazdin nu a cucerit nici un titlu de campioană naţională a Croaţiei independente şi nici o cupă, deşi a disputat finala de şase ori, ultima dată chiar în sezonul recent încheiat, când a pierdut cu 1-5 şi 1-3 dubla manşă cu campioana Dinamo Zagreb.

În cupele europene, NK Varazdin a debutat în 1997 în primul tur preliminar contra formaţiei Union Luxemburg, pe care a învins-o cu scorul general de 5-1. Clubul a obţinut cea mai mare performanţă în cupele Europene în sezonul 2001-2002, când a eliminat formaţia engleză Aston Villa, din turul doi al Cupei UEFA. Croaţii au fost elminaţi apoi de Brondby din Danemarca. După victoria cu 3-1 pe teren propriu cu 3-1, croaţii au fost spulberaţi în retur cu 0-5.

În primul tur preliminar din acest an, Varazdin a eliminat formaţia Lusitanos din Andorra, după două victorii, 5-1 şi 1-0. Croaţii joacă meciurile de acasă pe stadionul Angelko Herjavec cu o capacitate de 10 mii locuri.

Partida-retur se va juca joi, la Tiraspol, cu începere de la ora 19:00.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu