Vezi ce-i nemulţumeşte cel mai mult pe moldoveni

Embed:

Moldovenii sunt cel mai mult îngrijoraţi de creşterea preţurilor. Jumătate din populaţie este nemulţumită de calitatea vieţii şi afirmă că situaţia economică a ţării este din ce în ce mai proastă. Cel puţin aşa arată cele mai recente sondaje de opinie.

Sondajul IMAS, realizat la comanda IDIS Viitorul şi prezentat pe 5 aprilie, arată că aproape 90 la sută dintre moldoveni se tem de creşterea preţurilor. Totodată, peste 70 la sută se tem de micşorarea veniturilor şi aproape tot atâţia – de pierderea locurilor de muncă.

Acelaşi sondaj arată că jumătate din populaţie nu este mulţumită de calitatea vieţii. Aproape 35 la sută din această categorie au un venit mai mic de o mie de lei.

Potrivit studiului CBS-AXA, prezentat pe 1 martie, moldovenii consideră că cea mai mare problemă pe care trebuie să o rezolve guvernanţii este creşterea preţurilor şi inflaţia. Astfel consideră 50 la sută din cei chestionaţi. 35 de procente din intervievaţi cred că şomajul este cea mai gravă problemă, iar 24 la sută sunt nemulţumiţi de pensiile mici.

Sondajul IMAS Moldova a fost realizat în perioada 6-27 martie, pe un eşantion de 1.500 de persoane. Marja de eroare este de plus-minus 2,5 la sută. Sondajul CBS-AXA a fost realizat în perioada 28 ianuarie-8 februarie, pe un eşantion de 1.030 de persoane, iar marja de eroare este de plus-minus trei procente.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu