Vezi ce forme au cele mai ciudate lacuri din lume

Embed:

Create de natură sau de mâna omului, unele lacuri sau cursuri de apă au forme neobişnuite. Văzute de la înălţime, lacurile pot avea forme neaşteptate. Undeva, în Coreea de Sud, inginerii au construit un lac de acumulare în formă de inimă. De-a lungul timpului, în jurul bazinului s-a dezvoltat o adevărată zonă industrială. Aceasta nu a afectat, însă, forma iniţială a sursei de apă.

Dacă în Coreea de Sud a fost mâna omului, atunci în India, natura a fost cea care a desenat Lacul Eros în formă de inimă. Acesta se află la 1.400 de metri deasupra nivelului mării.

Mergem în Statele Unite şi dăm peste cel mai spectaculos meandru din lume. „Cotul Potcoavei” este considerat o minune a geologiei, fiind sculptat timp de milioane de ani de fluviul Colorado.

Britanicii sunt ceva mai inventivi, când vine vorba de „botezul” bazinelor acvatice. Lacul „Ce mai faci” are forma unui gentleman cu pălărie, care se înclină politicos. Acesta a fost dat în folosinţă în 1953, după ce un în jur de 500 de muncitori au lucrat timp de 6 ani la definitivarea lui.

Iar un lac de acumulare din Belgia are forma unui pistol. Acesta a fost construit timp de zece ani şi este destinaţia preferată a amatorilor de sporturi acvatice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu