Vezi ce declarații a făcut Vladimir Voronin pentru "Moskovskii Komsomoleţ"

Embed:

Vladimir Voronin, nu se dezminte nici măcar atunci când în joc e şansa partidului pe care-l conduce de a reveni la guvernare. "Bandit şi contrabandist", la adresa lui Vlad Filat, sau "ignorant dement", cât îl priveşte pe Mihai Ghimpu, nu sunt nici pe departe cele mai jignitoare calificative pe care liderul comuniştilor le foloseşte într-un interviu pentru ziarul rusesc "Moskovski Komsomoleţ". Iar cât priveşte o viitoare coaliţie, Voronin spune că va negocia doar cu PD.

În interviul pentru "Moskovski Komsomoleţ", Vladimir Voronin declară că PCRM nu are de unde alege. Liderul comuniştilor spune că poate forma o coaliţie doar cu PD, pentru că nu poate duce tratative cu "regele contrabandiştilor", Vlad Filat, care a făcut o "facultate banditească". Asta e paleta politică de la noi, insistă Voronin.

Nu scapă de batjocoră nici Mihai Ghimpu, pe care preşedintele PCRM îl etichetează ca pe "absolventul de la balamuc".  "A făcut două clase în patru ani şi 14 ani - Dreptul la Universitate. În tot acest timp a cărat profesorilor toate raţele, găinile şi porcii din satul său, doar ca să termine facultatea. Cea mai înaltă funcţie pe care a deţinut-o a fost cea de jurist la Direcţia de construcţii nr.15", a spus Voronin despre liderul Partidului Liberal.

Cu toate acestea, el este conştient că PCRM şi PDM nu au suficiente voturi pentru a alege un nou şef al statului. Motiv pentru care, spune Voronin: "Vom apela la simţămintele patriotice ale acelor ticăloşi de la Filat. Acum ei încearcă să ne forţeze. Adică Voronin n-ar avea încotro. Atunci când aveam 60 de mandate şi nu ne ajungea doar unul, pe ei în cot îi durea de patriotism. Iar Ghimpu i-a luat pe ai săi şi-i plimba prin parcuri, ca să nu participe niciunul la vot. Acum încearcă să ne educe, cică trebuie să ne iubim patria",  declară Vladimir Voronin.

Lasă un comentariu