VEZI ce cărţi citesc Lupu, Streleţ, Hadârcă şi Hotineanu

Embed:

Şi politicieniii moldoveni citesc cărţi. Chiar dacă nu-şi văd capul de proiecte de legi şi sunt mereu grăbiţi dintr-o şedinţă în alta, totuşi îşi fac timp şi pentru lectură.

Politicienii din Moldova afirmă că sunt interesaţi de cărţi şi citesc foarte mult.

Marian Lupu nu poate spune care este cartea preferată şi nici autorul favorit, deoarece, explică el, în adolescenţă citea pe nerăsuflate orice carte, care îi cădea în mâini.

"Citeam totul, devoram cărţile, de atunci s-au început şi problemele cu ochii. Îmi place tot ce este literatură bună", menţionează şeful interimar al statului.

Deputatul PLDM Vladimir Hotineanu spune că citeşte în fiecare zi. Îi plac foarte mult cărţile istorice, dar nu-i sunt deloc străini poeţii români.

"Am fost într-un fel tentat în ultimul timp, zilele acestea chiar, de ceea ce se întâmplă în societatea noastră. Şi atunci am zis: hai să văd ce a fost până la război cu ţara asta a noastră şi l-am recitit pe Octavian Goga. Şi m-am pomenit că este acelaşi lucru. Nu s-a schimbat nimic", relatează liberal democratul.

Şi preşedintele fracţiunii PLDM spune că nu are o carte preferată, dar afirmă că îi place să citească.

"Chiar acum citesc Offholl, este un roman istoric din secolul 16, descrie evenimentele din secolul al XVI-lea, din Marea Britanie. Am citit tot acum, în perioada de vară, Olstrit", precizează Valeriu Streleţ.

Liberalul Ion Hadârcă susţine că cel mai mult, îl interesează domeniul politicului şi poezia. El spune că are un vraf de cărţi pe masă, pe lângă proiectele de legi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu