VEZI ce a discutat Filat cu Smirnov la Tiraspol

Embed:

Se pare că meciul dintre Dacia Chişinău şi Iskra Rîbniţa nu a fost foarte interesant pentru Vlad Filat. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile premierului, care a menţionat că a discutat mai multe subiecte cu Igor Smirnov, în timp ce urmăreau jocul din tribune.

"Am discutat mai multe probleme, în special pe cea care ţine de reglementarea conflictului transnistrean. Urmează să ajungem în luna septembrie şi să pornim negocierile în formatul 5+2. Sper că vom reuşi să reluăm procesul pentru identificarea unei soluţii durabile", a comunicat prim-ministrul după încheierea meciului.

Potrivit oficialului, la acest capitol nu există divergenţe între Moldova şi Transnistria.

"Am vorbit şi despre problemele care vizează transportul marfar pe căile ferate, şi despre reconectarea la telefonia fixă între regiunea transnistreană şi Republica Moldova. Urmează ca marţi, săptămâna viitoare, domnul Carpov, fiind la Bender împreună cu reprezentanţii instituţiilor implicate, să continue discuţia de azi", a mai adăugat Filat.

Şeful Guvernului a ţinut să sublinieze că i-a solicitat lui Smirnov eliberarea lui Ilie Cazac. "Sper că vom găsi înţelegere în acest sens, este necesar ca Ilie să fie eliberat cât mai curând posibil", a punctat Filat.

Amintim că în cadrul meciului disputat azi între Dacia şi Iskra pe stadionul de la Tiraspol, premierul Vlad Filat a purtat un dialog cu liderul separatist, Igor Smirnov.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu