VEZI cât costă o nuntă la moldoveni

Embed:

Dacă oficierea nunţii se plăteşte în lei moldoveneşti, atunci serviciile de organizare a petrecerii sunt achitate în euro. Arenda şi amenajarea sălii, serviciile video şi foto, dar şi taraful, toate împreună costă în medie 20 de mii de euro. Suma creşte dacă apelaţi la serviciile unei agenţii de mariaj.

"Dacă luăm sala mare este de la 850 în jos, cu reduceri până la 100 de lei, dacă luăm sala mică, 750 de lei şi în jos până la 100 de lei şi în dependenţă de achitare. Luăm la 100 de persoane, dacă facem reducere de 100 de lei, 75 de mii de lei, dacă sunt 200 de persoane, facem 150 de mii de lei", a declarat directoarea unei săli de nunţi, Eudochia Ursu.

Tinerii însurăţei spun că o nuntă merită toţi banii pentru că nu organizezi o nuntă în fiecare an. Cei care nu au timp pentru pregătirile de nuntă, apelează la agenţiile de mariaj. Costurile, însă, sunt mai mari cu 30 la sută.

"De la 15 mii de euro poţi face o nuntă, destul de frumoasă şi elegantă, cu impresii pozitive, până la 50 de mii, cea mai-cea mai, dar dacă vrei să-ţi permiţi mai mult atunci poţi să ajungi şi până la 100 de mii de euro", spune directoarea unui salon de mariaj, Lucia Rusu. 

Alte servicii nu sunt deloc mai ieftine. Înregistrarea video a căsătoriei costă cel puţin 200 de euro, iar cei care vor un fotograf profesionist vor trebui să scoată din buzunar chiar şi 1.000 de euro. Moderatorul unei nunţi este plătit cu minim 300 de euro. Tot atât costă şi serviciile unui interpret, iar două perechi de dansatori sunt plătite cu cel puţin 200 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu