Vezi când Dodon va semna Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a noului Parlament

Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a noului Parlament ar puteafi semnată chiar în această săptămână. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi de lucru cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

"Am avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Am discutat despre evoluția situației politice în țara noastră după ce Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor parlamentare.

În context, i-am comunicat ambasadorului american despre faptul că, probabil, deja săptămîna curentă, voi semna Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a noului Parlament.

Totodată, am discutat despre posibilele scenarii de creare a majorității parlamentare legitime și a formării ulterioare a Guvernului", a scris şeful statul pe facebook.

Tot astăzi, Igor Dodon, a discutat detaliile privind scenariul primei ședințe a Parlamentului și data convocării acesteia, în cadrul întrevederii cu Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

"Astăzi, la inițiativa mea, am avut o întrevedere cu Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, decanul de vârstă al Parlamentului, care, conform Constituției Republicii Moldova urmează să prezideze ședința de constituire a legislativului nou-ales."

Potrivit Constituţiei RM, ședința de constituire a noii Legislaturi este convocată de Președintele Republicii Moldova în cel mult 30 de zile de la alegeri, adică până pe 25 martie, curent. Totodată, ședința de constituire a Parlamentului nou-ales este prezidată de cel mai în vârstă deputat", a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu