Vezi aici povestea lui Oleg Sîrghi, campion european

Embed:

A schimbat fotbalul cu halterele şi, după şapte ani de performanţe, Oleg Sîrghi este convins că a făcut o alegere corectă. Tatăl său, şi el fost halterofil, nu i-a ascuns că e un sport care cere multe sacrificii şi nu aduce mare profit. Oleg Sîrghi este primul moldovean campion european de seniori din ultimii şase ani într-o probă olimpică masculină.

Ca orice băiat, Oleg Sîrghi a vrut întâi să fie fotbalist. Până când tatăl său, fost halterofil, a decis că vrea ca fiul său să îi urmeze pasiunea. Mama îşi aduce aminte că băiatul avea şi înclinaţii artistice. Tatăl spune că, de fapt, îi pregătise viitorul mult mai devreme.

În aprilie 2011, Oleg Sîrghi, care are acum 23 de ani, a devenit campion european. O bucurie pe care mama sa a trăit-o din plin.

Tânărul sportiv este în febra pregătirilor pentru altă Campionatul Mondial de la Paris, din noiembrie. Speră să mai adauge o medalie la cele 36 de până acum. Are 13 de aur, 8 de argint şi 15 de bronz. Iar statul l-a premiat doar pentru titlul de campion european, când i-a oferit 120 de mii de lei. Oleg nu se simte împlinit ca sportiv fiindcă mai are de cucerit şi alte titluri.

Oleg Sîrghi este primul campion european din ultimii şase ani într-o probă olimpică masculină.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu