VEZI AICI lista tinerilor moldoveni admişi la studii în România

Embed:

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a dat publicităţii lista provizorie a tinerilor moldoveni care au fost admişi la studii în România.

Astfel, lista conţine numele cetățenilor din Republica Moldova declarați admiși la studii universitare de licență în instituții de învățământ de stat din România în urma participării la "Concursul de admitere în învățământul superior de stat din România a tinerilor de origine română din Republica Moldova, țări învecinate și a etnicilor români cu domiciliul în străinătate în anul de învățământ 2011-2012", sesiunea iulie 2011.

VEZI AICI LISTA

Dosarele au fost depuse în perioada 21-31 iulie 2010. În acest an, absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat din Republica Moldova care au dorit să se înscrie la concursul de admitere au putut depune dosarele atât la Ambasada României din Chişinău, cât şi la sediile misiunilor diplomatice ale României de la Bălţi şi Cahul.

Totodată, Guvernul României a majorat numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova. Statul român a crescut oferta de burse alocate elevilor şi studenţilor moldoveni, de la 2.150, la 5.000 locuri. Astfel, pentru tinerii din Moldova au fost alocate suplimentar 2850 de locuri în învăţământul preuniversitar şi superior de stat.

În perioada 31 august – 10 septembrie, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului al României va organiza o nouă sesiune de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova în anul de învăţământ 2011- 2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu