Vezi aici ce venituri au declarat demnitarii că ar fi obţinut în 2009

Embed:

Premierul Vlad Filat nu este primul doar în Guvern, ci şi la bani. Anul trecut, el a câştigat peste 7,2 milioane lei, adică 600 de mii de lei pe lună. Declaraţia pe venit a demnitarului îl plaseză pe primul loc în topul celor mai bogaţi membri ai Guvernului.Premierul are o casă de aproape 400 de metri pătraţi şi trei maşini, printre care şi un BMW seria şapte.

Pe locul doi în topul celor mai bogaţi miniştri este Victor Bodiu, care a declarat venituri de 1,25 milioane lei, o casă, un apartament şi două maşini.

Cu un câştig anual cât cel lunar al lui Filat, de 600 de mii de lei, ministrul Economiei e pe a treia poziţie. Anul trecut, afacerile i-au adus lui Valeriu Lazăr un venit de peste 400 de mii de lei.

Sunt şi demnitari care au câştigat mai puţin decât un simplu bugetar. Cel puţin aşa rezultă din declaraţia de venit a ministrului Tehnologiilor Informaţionale. Alexandru Oleinic susţine că a muncit tot anul pentru aproximativ 1800 de lei pe lună, iar ministrul Mediului, Gheorghe Şalaru, pentru aproximativ 2100 de lei pe lună.

În acelaşi timp, ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, are datorii la bancă în valoare de 150 de mii de lei. La rândul său, ministrul Muncii, Valentina Buliga, are de restituit bani la bancă - 136 de mii de lei.

Lasă un comentariu