Vezi aici ce anulează efectele anticoncepţionalelor

Femeile care urmează tratament cu antibiotice şi antidepresive, amatoarele de grepuri, dar şi cele supraponderale s-ar putea trezi cu o sarcină nedorită, dacă se bazează pe anticoncepţionale, informează evz.ro.

Reduc crampele menstruale şi sângerările, protejează de sarcini nedorite, vindecă acneea, însă nu merg la oricine.

Femeile care urmează tratament cu antibiotice, antidepresive, somnifere sau medicamente pentru diabet, cele obeze, "iubitoarele" de grep sau suc de grep ar trebui să se reorienteze spre alte metode de contracepţie. Medicamentele în cauză şi conţinutul grepului inhibă absorbţia în sânge a hormonilor din anticoncepţionale, iar celulele grase stochează hormonii sexuali.

Penicilina şi tetraciclina "taie" efectul pilulelor

Antibioticele pot anula considerabil efectul contraceptivelor, pentru că modifică metabolizarea acestora şi scad rata de absorbţie în sânge. Penicilina, tetraciclina, streptomicina, rifampicina, cefalosporina sunt cel mai cunoscute exemple de antibiotice care "taie" efectul pastilelor.

De asemenea, anti-epilepticele, recomandate atât pentru tratarea tulburărilor de somn, cât şi pentru prevenirea convulsiilor epileptice scad metabolismul hormonilor sexuali din pilule.


Atenţie la vomă şi diaree


Dacă vomitaţi sau aveţi diaree, trebuie să luaţi în calcul că prin vomă se elimină pilula din organism înainte de a se absorbi, iar diareea, accelerând tranzitul intestinal, elimină pilula înainte să se asimileze în sânge.

Suplimentele naturale (isoflavonele) se găsesc în mod natural în soia şi menţin sănătatea oaselor, însă, potrivit studiilor, pot interacţiona cu anticoncepţionalele, reducând efectul acestora. Pe de altă parte, administrarea pilulor reduce capacitatea organsimului de a asimila anumite vitamine şi minerale (B6, B12, vitamina C şi acidul folic).

Grăsimea "diluează" hormonii sexuali


Anticoncepţionalele de generaţie nouă au un conţinut mai scăzut de hormoni, tocmai pentru a minimaliza efectele nocive, însă în cazul în care femeia are exces ponderal, hormonii, şi aşa în cantitate mică, nu se mai absorb corect în sânge.

În plus, "femeile supraponderale au un metabolism ridicat, ceea ce face ca şi metabolizarea pastilelor să fie mai rapidă. De regulă, femeile obeze au şi dereglări ale metabolismului hepatic, ceea ce înseamnă că enzimele hepatice lucrează mai repede şi descompun rapid hormonii din contraceptive", mai explică Ciprian Pop.

De asemenea, persoanele obeze au o cantitate mai mare de sânge şi o masă corporală mai mare, ceea ce înseamnă că sângele circulă prin mai multe zone şi doza de hormoni ajunge mult diluată în sânge. Nemaivorbind de faptul că estrogenii şi progesteronii sunt stocaţi în celulele grase. Cu cât mai multe celule grase, cu atât mai puţini hormoni în sânge.


Lasă un comentariu