Vezi aici care sunt nominalizările WBC

Embed:

Consiliul Mondial al Boxerilor, WBC, a elaborat lista candidaturilor la titlurile de cei mai buni pugilisti din lume şi cele mai spectaculoase eveniomente din lumea boxului pentru anul 2010. În listă apar 50 de sportivi în opt categorii.

La categoria Boxerul Deceniului au fost nomilizaţi 6 sportivi. Primii trei favoriţi la câştigarea acestui titlu sunt: americanul Oscar de la Hoya, campion mondial la catergoria super-mijlocie, ucraineanul Vitali Kliciko, campion mondial la categoria grea şi un alt american, Floyd Mayweather, campion mondial la categoria supergrea. La titlul de Boxerul anului pretind trei sportivi.

Favorit este campionul mondial la categoria super-mijlocie, filipinezul Manny Pacquiao. La titlul de cea mai tare partidă a anului sunt tot trei nominalizări, dar cel mai probabil acesta va reveni duelului dintre Sergio Martinez şi Kelly Pavlik. Cinci nominalizări sunt pentru titlul de Cea mai dramatică luptă, iar favorită pare a fi disputa dintre Edwin Valero şi Antonio Demarco. La Controversa Anului sunt patru nominalizări. Aici favorita numărul 1 pare a fi lupta dintre Rodel Mayol şi Omar Nino. Cel mai spectaculos Knock-out este disputat de trei boxeri, iar favorită pare a fi o lovitură a lui Fernando Montiel. Japonezul Hozumi Hasegawa poate câştiga trofeul pentru Revenirea în boxul profesionist. La Evenimentul anului în Box pretinde lupta dintre Manny Pacquiao şi Antonio Margarito.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu