Vezi aici 5 destinaţii uluitoare, despre a căror existenţă nu ştiai

Embed:

Sintagma „Cele 7 minuni ale lumii” s-a întipărit în conştiinţa oamenilor ca fiind cele mai mari realizări inginereşti din lumea antică. Acest lucru i-a privat pe mulţi să observe şi să descopere celelalte "minuni" create de-a lungul timpului de om sau de natură. 

Valea Florilor din Himalaya a fost şi este considerată unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Este aproape inaccesibilă turiştilor din cauza altitudinii ridicate la care se află. Sute de flori sălbatice, cu tot atâtea culori, acoperă complet această depresiune din Himalaya.

Ruinele străvechiului oraş roman, Leptis Magna situat pe teritoriul Libiei sunt catalogate drept unele dintre cele mai frumoase şi mai impunătoare vestigii romane din bazinul mediteranean.

Oraşul medieval burmez, Bagan din Myanmar este, de asemenea unul dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Urba a fost construită între anii 1000 şi 1200 d.Hr. şi a fost, de-a lungul timpului, capitala mai multor regate burmeze.

Oraşul Nessebar din Bulgaria, denumit şi perla Mării Negre este situat între Varna şi Burgas. Pe lângă aspectul său medieval şi monumentele ce datează încă din primele secole de după Hristos, în Nessebar există una dintre cele mai frumoase plaje de la Marea Neagră.

O altă minune necunoscută este şi Biblioteca lui Celsus din Turcia construită în anul 135 după Hristos.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu