Veteranii războiului de pe Nistru susţin mesajul lui Pavel Filip lansat de la tribuna ONU, prin care a cerut retragerea trupelor ruse

Embed:

Veteranii conflictului armat de la Nistru susţin mesajul premierului Pavel Filip, lansat de la tribuna ONU, prin care a cerut retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană. Ei au decis să le aducă un omagiu camarazilor căzuţi pe câmpul de luptă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii, celebrată în data de 21 septembrie.

Cu drapele şi pozele eroilor care şi-au dat viaţa în războiul pentru independenţă din 1992, ei au venit în faţa Parlamentului, unde au ţinut un minut de reculegere.

"Ne mândrim că prim-ministru la Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat sus şi tare întregii lume că noi ne dorim să scoatem armata rusă de ocupaţie, noi putem să ne apărăm Patria. Cei care vin cu intenţiile bune, îi primim cu braţele deschise, dar cei care ne vor rău - să stea acasă", a spus liderul Asociaţiei "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan. 

"Eu personal am participat în parte secretă a războiului. Nu trebuie de uitat, comemorarea acestor aduce la excluderea repetării acestei situaţii."

Alături de veterani au venit şi un grup tineri unionişti.

"Să comemorăm eroii care au murit pentru limba română, pentru tricolor, pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova."

În paralel, un alt grup de tineri, majoritatea vorbitori de limba rusă, s-au adunat în faţa Guvernului. Ei şi-au motivat prezenţa prin necesitatea respectării statutului de neutralitate a ţării.

"Suntem o ţara foarte mică, un stat neutru. Noi nu avem capacitatea de ataca pe cineva, dar şi la nivel geopolitic, nu trebuie să susţinem pe alţii în războaie."

"Acţiunea aceasta este acţiunea internaţională, ţara noastră mică a fost mereu paşnică."

Vineri, premierul Pavel Filip a cerut, de la tribuna ONU, retragerea trupelor ruse, care staţionează ilegal în Moldova.

Potrivit premierului, Rusia trebuie să respecte angajamentele asumate şi principiile fundamentale ale dreptului internaţional.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu