Veteranii Războiului de la Nistru cer SCUZE PUBLICE de la Petkov, Usatîi şi Năstase

Embed:

Veteranii Războiului de la Nistru cer ca Alexandru Petkov, fostul deputat comunist şi un apropiat al Platformei "DA" și al lui Renato Usatîi, să fie cercetat penal. Ei solicită ca ancheta să fie iniţiată pentru afirmaţiile lui Petkov potrivit cărora combatanţii ar fi fost plătiţi pentru a participa la parada de Ziua Independenţei.

Veteranii mai cer ca Andrei Năstase şi Renato Usatîi să-şi ceară scuze publice pentru cuvintele defăimătoare spuse în adresa lor. 

Scrisoarea, prin care veteranii cer iniţierea unei cauze penale pe numele lui Petkov, a fost expediată procurorului general interimar, Eduard Harunjen.

"Le-au dat câte 500 de euro veteranilor războiului de la Nistru ca să treacă acolo și să ne aștepte pe noi", a spus Petkov într-o conferinţă de presă. 

Veteranii neagă cele spuse de Petkov.

"Declaraţiile aberante ale cetăţeanului Alexandru Petkov în acte de corupţie ne-au provocat mari dureri sufleteşti, călcându-ne onoarea şi demnitatea în picioare", a spus veteranul războiului din 1992, Alexandru Morărescu. 

"Noi am venit la parada militară ca să le demonstrăm că noi suntem cei care am aparat valorile naţionale în anul 1992 şi am venit să onorăm tricolorul, limba română şi istoria neamului nostru", a spus preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Tiras-Tighina", Anatolie Caraman. 

Veteranii sunt indignaţi şi de faptul că liderul Partidului "DA", Andrei Năstase, i-a numit trădători. Ei sunt deranjaţi şi de vorbele defăimătoare spuse de Renato Usatîi.

"I-aş spune să-şi ceară scuze şi că în cel mai scurt timp o să ne adresăm să răspundă şi el pentru toate învinuirile. Usatâi, care a spus în limba rusă că: "Ato parada petuhov". I-am spus să ieşim unu la unu, îmbrăcăm mănuşele de box şi o să vedem cine este mai puternic. Până acum, nu ne-a răspuns. De aceea şi de la dumnealui, aşteptăm scuzele de rigoare", a spus preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Credinţă Patriei", Ghenadie Cosovan. 

La Parada din 27 august au participat 156 de veterani ai Războiului de la Nistru.

Câteva zeci de protestatari ai Partidului "DA" al mafioților Țopa și ai formațiunii proruse conduse de Renato Usatîi au huiduit și au aruncat cu ouă și pietre în militarii și pompierii care au participat la paradă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu