Veteranii războiului de independenţă, mulțumiți de ajutorul Guvernului pentru rezolvarea mai multor probleme sociale

Embed:

Comunicarea directă cu Executivul a permis soluţionarea mai multor probleme sociale, se arată într-o scrisoare a mai multor organizaţii ale veteranilor războiului de independenţă. În cadrul unui briefing, aceştia au apreciat eforturile Guvernului în sprijinul lor. Printre măsurile luate se numără asigurarea dreptului la privatizarea gratuită a spațiului locativ, stabilirea indemnizației lunare de 500 de lei, majorarea pensiei invalizilor de război şi dreptul tuturor veteranilor de război la bilete de tratament în sanatoriu.

"Asociaţiile obşteşti pe care le reprezintăm ai veteranilor de război din Republica Moldova apreciază înalt atitudinea exprimată a Guvernului faţă de noi. Au fost dublate alocaţiile nominale persoanelor cu merite deosebite şi stabilite pentru persoanele decorate cu ordine", a declarat Victor Spincean, reprezentant al asociaţiilor veteranilor.

De asemenea, în opinia veteranilor, au fost luate şi alte decizii importante de care vor beneficia mai multe categorii de cetăţeni.

"Este vorba despre micşorarea preţurilor la medicamente, micşorarea tarifelor la gazele naturale şi energie electrică, precum şi reforma sistemului de pensii şi recalcularea acestora în favoarea cetăţeanului", a menționat Victor Spincean, reprezentant al asociaţiilor veteranilor.

Scrisoarea adresată Guvernului fost semnată de şase asociaţii obşteşti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu