Veteranii Poliţiei de Frontieră condamnă comportamentul foştilor colegi Gheorghe Petic şi Rosian Vasiloi

Embed:

Veteranii poliţiei de frontieră condamnă comportamentul foştilor colegi de breaslă Gheorghe Petic şi Rosian Vasiloi. Ei spun că cei doi pătează numele instituţiei şi îşi fac rating pe seama foştilor colegi.

Recent, jurnaliștii de investigație de la portalul Zeppelin.md au prezentat un șir de documente care confirmă că Vasiloi şi Petic sunt agenţi ai serviciilor speciale ruseşti.

CITEŞTE ŞI: Zeppelin.md: Legătura dintre Gheorghe Petic şi Rossian Vasiloi, "deveniţi patrioţi" ai Moldovei

"Eu îi ştiu pe dânşii personal capacităţile lor ca ofiţeri lasă de dorit. Cu Gheorghe Gheorghevici sunt întrebări chiar cu purtarea lui cu ofiţerii, cu subalternii pot să spun în faţă şi le-am spus nu o dată. Părerea mea este că în politică poţi intra, dar nu cu aşa măsuri", a declarat Igor Scripnic, veteran al Poliţiei de Frontieră.

"Nu sunt demni de a purta uniforma. Ei umilesc oamenii, prietenii. I-aş recomanda, pur şi simplu, să rămână în partidul lor, să se ocupe de lucrul lor, dar pe poliţiştii de frontieră în niciun caz nu trebuie să-i înjosească", a spus Anatolii Petriuc, veteran al Poliţiei de Frontieră.

"Domnul Gheorghe Petic a făcut serviciul la Costeşti, serviciul în termen, îl ştiu când era ostaş de rând. Pe domnul Vasiloi îl ştiu că am făcut serviciul în 94 la Toceni, pichetul numărul 21 în raionul Cantemir. Ei dacă s-au vârât în politică asta e un lucru foarte murdar", a spus Constatin Culivovschi, veteran al Poliţiei de Frontieră.

CITEŞTE ŞI: Zeppelin.md: KGB, misiune la frontiera de pe Prut. Cum au ajuns Veaceslav Platon şi Rossian Vasiloi în rândul serviciilor secrete ruse (DOC/FOTO)

Săptămâna trecută, jurnaliștii Zeppelin au prezentat un şir de acte care demonstrează că Rosian Vasiloi a absolvit şcoala KGB din Moscova, după care a revenit în Moldova, unde treptat a ajuns şef al Aparatului directorului general al Serviciului de Grăniceri.

Vasiloi avea acces la toate informaţiile, care vizau securitatea de la frontiera Republicii Moldova.

Pe lângă colectarea şi transmiterea informaţiilor la Moscova, el mai avea o misiune importantă, cea de a recruta noi agenţi pentru FSB.

Astfel, în 2009, el îl trimite la Moscova pe grănicerul moldovean Gheorghe Petic, astăzi cunoscut drept liderul local al PPDA la Ungheni.

Rosian Vasiloi a refuzat să comenteze informaţiile prezentate în investigaţie, iar Gheorghe Petic respinge acuzaţiile că ar fi un agent rus, dar confirmă că a făcut şcoala de la Moscova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu