Veteranii MAI vor primi aproximativ un milion şi jumătate de lei, bani donaţi de actualii poliţişti în baza Legii celor 2%

Embed:

Veteranii Ministerului de Interne vor primi aproximativ un milion şi jumătate de lei, bani donaţi de actualii poliţişti în baza Legii celor 2% oferite din impozitul pe venit. De asemenea, veteranii de război cu dizabilităţi vor beneficia de asistenţă financiară suplimentară din partea conducerii MAI. Anunţul a fost făcut de ministrul Alexandru Jizdan la întrunirea cu reprezentanţii Asociaţiei veteranilor şi pensionarilor. Demnitarul a declarat că statul va acorda o atenţie sporită foştilor angajaţi ţintuiţi la pat. 

"În total avem 187 de invalizi gradul I si gradul II pe care noi ar trebui să-i luăm în spate şi să-i ducem noi. Acele două procente pe care le-a primit asociaţia şi aici nu e nimic greu să convingem colegii noştri din MAI în continuare să donăm sau să direcţionăm aceste două procente asociaţiei. Şi probabil aceasta la fel, va deveni o tradiţie", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

În cadrul întrevederii, veteranii şi pensionarii MAI au trecut în revistă şi realizările obţinute anul trecut. Ei au apreciat susţinerea autorităţilor, inclusiv prin majorările de pensii operate în 2017 şi acordarea ajutoarelor umanitare.

"S-a observat o apropiere dintre veterani şi administraţia publică locală, care a început să fie mai receptivă faţă de noi acordând ajutoate veteranilor din teritoriu. A fost acordat ajutor social mai multor veterani din raioane Criuleni, Dubăsari, Străşeni, Anenii Noi, au primit cărbuni pentru încălzirea locuinţei în sezonul de iarnă", a declarat preşedintele Asociaţiei Veteranilor şi Pensionarilor din Republica Moldova, Alexei Armaşu.

"Serviciul în cadrul Afacerilor Interne mi-a mai dat o călire pentru viaţă ca s-o pot da ca exemplu familiei mele, prietenilor mei şi tuturor care mă înconjoră."

"Noi încă trăim cu acele zile care le-am lucrat cu intenţia de a fi toţi împreună."

"Este foarte important o comunicare, un dialog permanent cu conducerea ministerului. Noi trebuie să ne servim patria, trebuie să îndeplinim prevederile jurământului care l-am depus."

Asociaţia veteranilor şi pensionarilor numără peste 12.000 de membri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu