Veteranii conflictului de la Nistru cer ca Dmitri Rogozin să fie declarat PERSONA NON GRATA în Moldova

Embed:

Veteranii conflictului de la Nistru cer ca vicepremierul rus Dmitri Rogozin să fie declarat persona non grata în Moldova. Ei sunt total împotriva participării sale la cea de-a 25-a aniversare de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. Combatanții au cuvinte dure şi pentru Igor Dodon, despre care spun că este trădător de patrie.

"Mercenarul de război Rogozin trăieşte cu iluzia stalinistă că imperiul răului va renaşte. Uniunea naţională a veteranilor de război pentru independenţa Republicii Moldova îl declară pe Dmitrii Rogozin vicepremierul rus persona non grata în Republica Moldova", a declarat președintele Asociației Veteranilor Chișinău, Vasilii Iacupov.

O declarație împotriva lui Rogozin a fost semnată de peste 1.500 de combatanți.

"Facem un apel către toţi vetaranii de război, către toată lumea de bună credinţă, către toată societatea Republicii Moldova mâine la Aeroportul Internaţional să nu-i permitem acestui criminal. Noi suntem gata pe Rogozin să-l ducem în faţa justiţiei în cătuşe, numai aşa", a declarat vicepreședintele Asociației Veteranilor, Alexandru Cimbriciuc. 

Veteranii sunt nemulțumiți inclusiv de intenția lui Igor Dodon de a înmâna distincţii de stat militarilor ruși și transnistreni.

"Decorarea soldaţilor ruşi şi a separatiştilor este o crimă. Vă arătăm cartonaşul galben, nu vă jucaţi cu focul, cum de multe ori vă exprimaţi", a declarat președintele Asociației Veteranilor Chișinău, Vasilii Iacupov.

"Spune cine sunt prietenii şi eu îţi spun cine eşti tu. Vreau să vă spun să fiţi informaţi că Dodon declară că statul rus, Putin şi Rogozin sunt prietenii lui, înseamnă că cine este pentru tara noastra? Este duşmanul poporului", președintele Asociației Veteranilor Drochia, Anatolii Butoi. 

Festivitățile de la Tiraspol și Bender sunt programate pentru 29 iulie.

Delegația rusă intenționa să ajungă în Moldova cu un avion militar, însă autoritățile de la Chișinău i-au interzis acest lucru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu