Vestitorii primăverii au împânzit Capitala. Moldovenii au respectat tradiţia şi şi-au împărţit mărţişoare (VIDEO)

Forfotă mare în centrul Capitalei. Oamenii au luat cu asalt în această dimineaţă tarabele vânzătorilor de lângă sediul Primăriei Capitalei. Comercianţii au încercat să-i ademenească pe cumpărători cu modele cât mai originale. Între timp, şoferii şi pietonii au fost luaţi prin surprindere de către poliţiştii de patrulare, care au împărţit în intersecţii mărţişoare. 

Mărţişoarele reprezintă renaşterea naturii şi revenirea la viaţă, iar moldovenii nu au uitat nici în acest an de această tradiţie frumoasă:

"Am cumpărat mărţişoare pentru că ne dorim să aducem un pic de bucurie, un pic de lumină, de dragoste în sufletele celora cărora le dăruim. Optăm pentru mărţişoarele accesibile ca şi preţ".

"Vreau să le dărui colegilor la serviciu şi prietenilor pentru noroc, pentru fericire, pentru zâmbete. Astăzi este o zi deosebită de aceea caut ceva deosebit, mai naţional".

Tradiţia este şi pe placul vânzătorilor de mărţişoare, care au înşirat pe tarabe mărţişoare de toate felurile, unele mai scumpe, altele mai ieftine. Totuşi, vânzătorii se mai ţin de o tradiţie - să se plângă în fiecare an pe vânzările mici:

"Cine se scoală mai dimineaţă, mai departe ajunge. Au cumpărat şi s-a dus omul la serviciu şi ce mai are de făcut. Ziua de ieri a fost mai solicitată, cumpărători mai mulţi".

"Slăbuţ, de ieri toţi s-au pregătit în timp de două ore am lucrat. Noi am tras nădejdea azi ca în prima zi de martie să fie forfotă, dar slăbuţ de tot".

Prima zi de primăvară a fost sărbătorită şi de elevii liceului "Gheorghe Asachi" din Capitală. Copii au amenajat pe holul instituţiei o expoziţie de mărţişoare făcute de ei înşişi.

Iar pentru fiecare profesor au pregătit câte o urare şi un mărţişor:

"Am fost surprinsă, chiar intrând în şcoală am primit în dar un mărţişor. Copii sunt foarte atenţi. De fiecare dată se străduie să fie gentili cu profesorii lor".

"Avem ziua autoconducerii în care elevii sunt profesori şi felicităm toţi profesorii toţi cei care au grijă de noi".

Surprinşi au fost trecătorii, dar şi şoferii, care au primit din partea poliţiei de patrulare mărţişoare:

"Foarte frumos. De ar fi în fiecare zi aşa un gest".

"Foarte plăcut. foarte. - V-aţi speriat când va oprit poliţiştii? - Nu, cu mare plăcere mă opresc".

"Lumea este preocupată de grijile cotidiene şi chiar e un gest care bucură. Cât de cât aude un zâmbet ţi un pic de dispoziţie bună".

La această acţiune au participat aproape 400 de inspectori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu