Veşti proaste pentru naţionala Moldovei! Brazilianul Henrique Luvannor nu va mai avea dreptul să joace la selecţioată

Embed:

Veşti proaste pentru naţionala Moldovei! Brazilianul Henrique Luvannor nu va mai avea dreptul să joace la selecţioată până când FIFA nu îi va permite acest lucru. Informaţia a fost făcută publică de federaţia de fotbal cu trei luni înaintea startului noii campanii preliminare.

Luvannor a debutat în tricoul Moldovei pe 18 noiembrie 2013 în amicalul cu Lituania. Până acum acesta a jucat patru meciuri şi a marcat două goluri, cu Andorra şi Suedia. Dar din cauza că brazilianul nu a trăit cinci ani în ţara noastra el nu va putea să joace în meciurile din preliminarii.

"Noi ştiam de la început de această situaţie. Nu am vorbit despre ea pentru că nu era rost să vorbim. Trebuia întâi să-l verificăm. Este un jucător foarte bun. Binevenit echipei naţionale", a declarat vicepreşedintele FMF Ion Testemiţanu.

"Noi special l-am convocat, l-am folosit în meciurile amicale ca să arătăm federaţiei internaţionale că el este primit la echipă", a spus selecţionerul Moldovei, Ion Caras.

Totuşi, FMF se va adresa la FIFA şi va solicita ca forul mondial să facă o excepţie.

"Din moment ce vom depune scrisoarea oficială la FIFA, el nu va mai avea voie să joace la meciurile amicale şi oficiale până nu vom primi răspuns", a susţinut Ion Testemiţanu.

Brazilianul Henrique Luvannor, în vârstă de 24 de ani, a primit cetăţenia Moldovei anul trecut, dar se află în ţara noastră din 2011. Asta înseamnă că în cazul unui răspuns negativ de la FIFA, acesta va rata următarea campaniei preliminară, dar va putea juca din nou pentru selecţionată începând cu anul 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu