Veşti încurajatoare. Nivelul transmiterii noului coronavirus, în scădere în Olanda şi Germania datorită distanţării sociale

Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică. Şi în Germania se aşteaptă să încetinească  rata de infectare la mijlocul săptămânii viitoare, datorită distanţării sociale.

Jaap van Dissel a estimat, în audieri într-o comisie parlamentară, că această încetinire, care are la bază cele mai optimiste estimări ale institutului, este semnul că o "creştere exponenţială a epidemiei a fost, după toate probabilităţile, întreruptă", potrivit adevarul.ro.  

Potrivit unor date oficiale, numărul noilor contaminări cu noul corrnavirus a crescut în Olanda cu 17% marţi - la 5.560, iar cel a deceselor la 278.  

Institutul de sănătate publică a avertizat că efectele măsurilor luate de către autorităţi într-o încercare de oprire a epidemiei urmează să se vadă abia "la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare".  

Guvernul olandez a anunţat o prelungire până la 1 iunie a interzicerii oricăror adunări publice, care urma să se încheie iniţial la 6 aprilie, şi a avertizat că o izolare totală a populaţiei ar putea fi hotărâtă, în cazul în care se dovedeşte necesară.  

Şi în Germania, preşedintele Federaţiei spitalelor (DKG), Gerald Gass, a declarat, pentru grupul media Funke, că rata de infectare este probabil să încetinească la mijlocul săptămânii viitoare.  

"Pe termen mediu, ne aşteptăm ca rata de infectare să încetinească datorită distanţării sociale. Totuşi, aceasta nu se va reflecta în mod semnificativ în numărul infecţiilor înregistrate până la începutul spre mijlocul săptămânii viitoare", a afirmat Gass.

Preşedintele federaţiei a mai precizat că, în prezent, în jur de 1.000 de pacienţi cu COVID-19 sunt trataţi la terapie intensivă în Germania.

În Germania, potrivit ultimelor date ale RKI, există 31.554 de cazuri confirmate, reprezentând o creştere cu 4.118 faţă de ziua anterioară şi o incidenţă de 38 de contagieri la fiecare 100.000 de locuitori, deşi în acest caz există diferenţe regionale.

loading...

Lasă un comentariu