Veşti bune pentru Robert Kubica! Polonezul a fost inclus pe lista scurtă a piloţilor echipei Citroen

Embed:

Veşti bune pentru Robert Kubica! Polonezul a fost inclus pe lista scurtă a piloţilor echipei Citroen pentru anul 2014. Decizia a fost luată după ce Kubica a câştigat două etape consecutive în clasa secundă a Mondialului.

Fostul pilot de Formula 1 Robert Kubica i-a impresionat pe cei de la Citroen prin ultimele performantele obţinute la clasa secundă a Campionatul Mondial de raliuri. Polonezul a câştigat raliurile din Grecia şi Italia şi a obţinut locul doi în Finlanda, fiind în prezent pe locul trei în clasamentul general.

Astfel, francezii au dezvăluit că l-ar putea promova oficial pe Kubica în prima echipă pentru câteva raliuri din acest sezon şi l-au inclus deja pe lista scurtă de candidaţi pentru sezonul 2014.

Citroen trece printr-o criză de piloţi, după decizia lui Sebastien Loeb de a se retrage din raliuri. Cei doi piloţi de bază ai echipei, Mikko Hirvonen şi Dani Sordo, nu au obţinut rezultate notabile în acest sezon, iar cele două victorii au fost obţinute de Loeb, care ia startul în numai patru dintre cele 13 etape ale anului.

Robert Kubica, în vârstă de 28 de ani, s-a retras din Formula 1 după accidentul teribil la raliul demonstrativ din Andorra, în 2011. Polonezul a rămas cu mâna dreaptă parţial paralizată şi a revenit oficial în curse abia în acest an, când s-a înscris la Campionatul European de raliuri. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu