Veşti bune pentru cei care vor traversa hotarul! Anunţul Serviciului Vamal şi al Poliţiei de Frontieră

Embed:

Moldovenii care vor intra sau ieşi din ţară în perioada sărbătorilor de iarnă vor avea parte de un control simplificat la punctele de trecere a frontierei.

Potrivit Serviciului Vamal şi al Poliţiei de Frontieră, facilităţile vor fi valabile în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie

În preajma sărbătorilor, autorităţile se aşteaptă la o creştere cu 50 la sută a fluxului de persoane care vor traversa vămile. Pentru a evita aglomerația, va fi folosită tehnică specială de control şi va fi suplimentat numărul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră.

"La necesitate folosim și tehnică modernă de citire a pașapoartelor biometrice, tehnica portativă, când este fluxul mărit. Efectuarea controlului la un pașaport se face într-un minut jumătate, iar noi ne străduim să reducem timpul în jumătate," a declarat polițista de frontieră, Nadejda Căzănescu.

"Numărul de angajați va fi suplinit, în funcție de trafic. Ne propunem să nu avem cozi, câteva minute vom examina persoanele fizice și 10-15 minute la mijloacele marfare," a adăugat șeful Biroului Vamal Leușeni, Mihai Covată.

Pentru a evita aglomerația de la frontieră vameșii vor amenaja piste de rezervă. Astfel dacă la benzile de ieșire din țară va crește fluxul de călători, atunci transportul va fi redirecționat spre pistele de la intrare.

Unii șoferi spun că, anul trecut, au fost nevoiţi să aştepte ore în şir în vamă, din cauza fluxului mare de călători.

"- Anul trecut au fost probleme mari aici. Nu erau lucrători și am stat câte opt ore. - Ce așteptări aveți de la Serviciul Vamal de sărbători? - Să lucreze cinstit și repede."

"- Cât timp așteptați de obicei? - Vreo jumătate de oră, nu mai mult. Se descurcă băieții, doar când e fluxul mai mare e mai greu."

"- Am trecut foarte ușor. - În cât timp? - În 2-3 minute. - Cum vi se pare? Lucrează bine angajații? - Foarte bine!"

Anul trecut, peste un milion de persoane au traversat frontiera în perioada sărbătorilor de iarnă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu