Veşti bune pentru bugetari! Statul le majorează salariile

Embed:

Salariile profesorilor şi angajaţilor grădiniţilor vor fi majorate cu 20 şi respectiv 38 la sută, din data de 1 septembrie. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de deputaţi în prima lectură.  Documentul prevede majorarea lefurilor şi pentru angajaţii din domeniul culturii, dar şi pentru militarii care asigură securitatea publică.

Cu 20 la suta vor creşte şi lefurile angajaţilor teatrelor, muzeelor şi celor care activează în cadrul uniunilor de creaţie. De majorări de 15 la sută la salariu vor beneficia şi bugetarii.

Un al document aprobat în prima lectură prevede majorarea alocaţiilor sociale pentru locuitorii satelor din Zona de Securitate. Acest lucru este făcut pentru ajustarea acestor plăţi la cele oferite de către administraţia din stânga Nistrului. 

Documentul prevede creşterea alocaţiei lunare de stat de la 200 la 900 de lei pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă şi de invaliditate de gradul I, de la 140 la 630 de lei pentru pensii de invaliditate de gradul II, şi de la 100 la 450 de lei pentru cei cu pensii de invaliditate de gradul III.

Totodată, este stabilită o alocaţie lunară de stat în mărimea de 900 de lei pentru femeile şi bărbaţi din aceasta zonă, care au până la pensie încă doi ani.

Pensiile şi alocaţiile sociale mai mari au devenit un motiv de şantaj din partea autorităţilor autoproclamte, care chemau locuitorii din Zona de Securitate să obţină aşa-numită cetăţenia transnistreană.
 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu