Veşti bune pentru atleţii din Moldova! Stadionul Dinamo din capitală va avea pistă de alergări de ultimă generaţie

Embed:

Veşti bune pentru atleţii din Moldova! Stadionul Dinamo din Capitală va fi renovat, iar pista de alergări va fi schimbată după o pauză de 31 de ani. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii august şi vor fi efectuate de o companie italiană. 

La finalul acestui an, stadionul Dinamo va avea pistă de alergări de ultimă generaţie. Totodată, arena va avea un acoperiş, iar scaunele din tribune vor fi schimbate.

"Este o şansă istorică pentru a putea avea o pistă de alergări, care corespunde cu realitatea. Mereu în finală la Jocurile Olimpice avem doi atleţi, însă nu avem niciun metru de pistă modernă", a declarat preşedintele CNO, Nicolae Juravschi.

Lucrările vor fi efectuate de o companie italiană, care este partenerul Comitetului Internaţional Olimpic.

"Cred că e posibil foarte rapid, chiar la sfârşitul verii, să avem toate condiţiile necesare pentru ca în ţara voastră să fie un stadion prestigios", a spus reprezenatul companiei italiene, Andrea Vallauri.

Pentru modernizarea stadionului Dinamo se vor cheltui cel puţin 320 mii de euro. Banii vor fi oferiţi de Comitetul Internaţional Olimpic, dar şi de Federaţia Internaţională de atletism, în cadrul programului "Solidaritatea Olimpică".

"Bine că am ajuns la această etapă şi sperăm cu ajutorul statului să finalizăm acest proiect. Cum a spus şi domnul preşedinte Juravschi, acest stadion va fi bun nu doar pentru atletism, dar şi pentru întreaga societate", a declarat preşedintele Federaţiei moldoveneşti de atletism, Anatolie Balan.

Stadionul Dinamo se află în subordinea Ministerului de Interne. Colaboratorii Clubului Sportiv Central "Dinamo" vor fi implicaţi doar în proiectul de renovare al stadionului. 

Pista stadionului Dinamo a fost schimbată ultima dată în anul 1983.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu