Veşti bune: industria moldovenească a crescut cu 7,4% în 8 luni ale lui 2018

Producţia industrială a crescut cu 7,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în perioada dintre ianuarie-august 2018. 

Ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a susţinut că printre principalii factori care au contribuit la intensificarea activității ramurilor industriale se numără extinderea activității investitorilor străini în zonele economice libere, creșterea cererii externe și interne față de produsele autohtone, deschiderea piețelor externe și valorificarea oportunităților oferite de acordurile de cooperare economică internațională, precum și evoluțiile pozitive ale sectorului agricol.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a precizat că principala ramură a industriei ramâne cea prelucratoare, care amplifică creșterea industrială.

În opt luni, industria prelucrătoare, care produce 82% din producția industrială, a înregistrat o creștere de 7,5% și a contribuit la creșterea industriei cu 6 p.p., transmite Moldpres.

Evoluţiei pozitive s-a mai supus şi sectorul energetic, care a înregistrat o creştere de 6,8%, iar industria extractivă a revenit pe un trend ascendent, înregistrând un rezultat pozitiv de 9,4%.

Conform datelor prezentate, cele mai progresive ramuri industriale care au determinat creșterea sectorului industrial în ianuarie-august 2018 se numără industria ușoară, producția și furnizarea de energie, industria alimentară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu