Veşti bune! Indemnizaţiile pentru îngrijirea copiilor ar putea creşte din 2015 (VIDEO)

Embed:

Indemnizaţiile pentru îngrijirea copilului ar putea fi majorate din anul viitor. Acest lucru a fost anunţat de către ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, la Forumului Naţional al Părinţilor.

Noua lege care prevede majorarea mai multor alocaţii sociale ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2015. Iar indemnizaţiile ar putea creşte cu 600-1300 de lei.

"O nouă lege prin care ne propunem ca indemnizaţia atât la naştere, atât pentru îngrijire, indemnizaţia pentru şcolarizare să fie legată de minimul de existenţă şi de necesităţile pentru un copil de a merge la şcoală, de a fi educat şi de a fi un copil sănătos", a spus ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Părinţii cu mulţi copii, dar şi asistenţii parentali salută iniţiativa şi spun că banii alocaţi în prezent nu le acoperă nici strictul necesar. Maria Panica, de exemplu, creşte de una singură cinci copii.

"Cu greu ne descurcăm. Până în luna noiembrie am primit indemnizaţia de 999 de lei. Din luna noiembrie nu primesc şi trăim cu 732 de lei şi plus la asta datoriile la stat că am luat credit. Mai este apa, lumina", spune femeia.

Într-o situaţie similară este şi Ion Sârbu. Pe lângă cei 7 copii biologici, bărbatul a mai înfiat alţi trei şi a deschis o casă de tip familial. Banii pe care îi primeşte nu-i ajung uneori nici pentru încălzirea locuinţei.

"Asta e durerea şi problema numărul unu. Cum se calculează cât trebuieşte la un copil. Am trecut de la gaz la lemne că nu puteam să plătim atât şi ne-au dat o mie de lei aşa...de obijduit am fost", a spus Ion Sârbu.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului, în cazul părinţilor neasiguraţi, începe cu 400 de lei. În cadrul Forumului Naţional al Părinţilor a fost dat startul şi campaniei naţionale: Moldova - o familie puternică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu