VEŞTI BUNE de la agricultori privind recolta din acest an. Care este producţia medie la hectar la culturile agricole

Embed:

Anul 2017 a fost unul excelent pentru porumb. Lucrările de recoltare sunt în toi şi au fost efectuate până acum pe o suprafaţă de şapte la sută din totalul lanurilor semănate cu această cultură. 

Potrivit datelor preliminare, cantitatea de boabe strânsă la hectar a ajuns la 4,5 tone, fiind în creştere cu o tonă şi jumătate faţă de anul trecut. Agricultorii au producţii mari şi la floarea-soarelui, care a fost recoltată în proporţii de 60 la sută. Recolta medie obţinută este de 2,2 tone la hectar, în creştere cu 300 de kilograme.

Acest an a fost bun şi pentru sfecla de zahăr. Productivitatea este de 32,5 tone la hectar, cu aproape trei tone mai mult decât în 2016. Nici la soie nu stăm rău. Fermierii au recoltat la hectar cu 400 de kilograme mai mult decât anul trecut.

Vă amintim că agricultorii moldoveni s-au bucurat, în acest an, şi de o recoltă de cereale mai bogată. Datele oficiale arată că de pe cele peste 300 de mii de hectare recoltate cu grâu s-au strâns peste 1,16 milioane de tone de cereale.

Productivitatea medie la hectar fiind de 3,9 tone, cu peste 700 de kilograme mai mult decât în 2016.

Orzul de toamnă şi de primăvară a fost semănat pe o suprafaţă de peste 73 de mii de hectare, de unde au fost recoltate 248 de mii de tone de orz. La un hectar au fost strânse, în medie, 3,4 tone, cu 400 de kilograme mai mult decât anul trecut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu