VEŞTI BUNE! Banca Mondială pune la bătaie MILIOANE DE DOLARI pentru a ajuta întreprinzătorii moldoveni

Embed:

Veşti bune pentru exportatorii moldoveni. Banca Mondială pune la bătaie trei milioane de dolari pentru dezvoltarea competitivităţii şi accesarea noilor pieţe de desfacere. Banii vor fi oferiţi sub formă de granturi şi pot fi accesaţi până la finele anului 2019.

Ministerul Economiei şi Banca Mondială au lansat proiectul "Granturi de cofinanţare". Astfel, întreprinzătorii mici şi mijlocii, specializaţi în producerea alimentelor, a aparatelor electronice, dar şi cei din industria uşoară vor putea depune actele pentru a beneficia de sprijin financiar.

"Sporirea competitivităţii întreprinderilor moldoveneşti este obiectivul nostru principal. O companie dacă nu este competitivă nu poate supraveţui, nici pe piaţa internă, nici pe cea externă", a declarat ministrul Economiei, Stephane Bride. 

La eveniment a fost prezent şi şeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer. Acesta a declarat că suportul financiar îi va face pe întreprinzători mai competitivi.

"Odată cu accesarea acestor fonduri, companiile vor deveni cu adevărat competitive şi vor concura între ele. Astfel, vom avea un şir de inovaţii în mediul de afaceri moldovenesc", a spus şeful Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer. 

Directorul programului de finanţare, Aureliu Casian, a declarat că banii vor fi oferiţi, în mare parte, companiilor exportatoare. Asta pentru că acestea au cel mai mare potenţial de a înregistra creşteri semnificative a vânzărilor.

"Serviciile care vor fi eligibile de a fi cofinanţate în cadrul acestui proiect, vor avea ca scop îmbunătăţirea produselor existente, crearea produselor noi şi a serviciilor", a menţionat directorul executiv, PAC II, Aureliu Casian. 

Un întreprinzător poate beneficia de cel mult 200 de mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu